© 1981-2018 Киприда ЕООД. Всички права запазени.

+359 885 939 236

  • White Facebook Icon

Find us on Facebook

Швейцарското качество вече и на българския пазар

Киприда е официален вносител на Ampack за България

Висококачествени швейцарски подпокривни мембрани

За да се оптимизира максимално функцията на покрива и фасадата, трябва да се  предотврати излизането на топъл вътрешен въздух от сградата както и проникването на студения външен въздух в словете на сградата. Външно покритие, което позволява проникването на студен външен въздух, неизбежно води до повреда поради влага в топлоизолацията и носещата конструкция. Студеният външен въздух прониква през неадекватната обвивка на сградата, достигаща до вътрешната облицовка. Благодарение на охлаждането на вътрешната облицовка се образува кондензация, която може да доведе до натрупване на влага или дори до образуване на мухъл. В допълнение, цялата циркулация на въздуха в топлоизолацията намалява нейната ефективност и намалява живота и.

Топлоизолацията е вече широко използван и разпространен продукт. Един от най-масовите видове е  минералната вата. Тя е добър топлоизолатор и се използва както за стените така и за покриви, а дори и подовете. Минералната вата има поне един основен недостатък - способността да абсорбира влагата, при кондензация, влагата е абсорбира от топлоизолацията, поради което понякога губи свойствата си.

Ампак произвежда различни пароизолационни и парапропускливи мембрани. При избора и подребата на мембрани е необходимо да се вземат предвид редица фактори:

Приложението на продуките е в зависимост от :

  • позиция

  • наклон на покрив

  • климатични условия

  • надпоморска височина

  • градска среда

  • максималните възможни температурни разлики извън и вътре в помещението